"Domowe Granie" dla Fundacji i nie tylko

Od dwóch miesięcy, w każdy piątek o godz. 19.00 na profilu Facebook Ośrodka Kultury w Cieszynie, można uczestniczyć na żywo w koncertach lokalnych artystów. Koncerty są za darmo, ale organizatorzy zwrócili się z prośbą do słuchaczy o wpłaty na konto Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego https://pomagam.pl/engpch99. Nasze serca są przepełnione wdzięcznością, bowiem w taki sposób - koncerty on-line, jeszcze nikt nam nie pomagał. Bardzo dziękujemy.

"Domowe Granie", to cykl koncertów zespołów i solistów, w których każdy z nas może uczestniczyć - jak podkreślają organizatorzy- nie ruszając się z fotela. W czasie dla nas niełatwym domowe koncerty, nie dość że umilają nam czas pobytu w domu, to także dają szansę poznać różne formy muzyczne. Do tej pory prezentowali się: Krzysztof Gawlas, Michał Kasztura (członek zespołu Lunatyp), duet YOY (Joanna Markowska i Grzegorz Wyrembal), Misiasty (Wojciech Misiuga), Rastafajrant, Duet Fortepianów Dwóch (Grzegorz Kasperczyk i Tomasz Pala)oraz Zbigniew Wałach z zespołem.

5 czerwca, o godz. 19.00, zapraszamy sympatyków Fundacji na koncert Davida Fly (Dawid Muchewicz), 12 czerwca zagra zespół TOKKA, a w kolejne piątki KRTL i Ghostman.