1% - Mały gest, który wiele znaczy

Wystarczy jedna chwila na wypełnienie odpowiedniej rubryki, a dla kogoś będzie to całe życie. Od 15 lutego zaczynamy rozliczać nasze podatki za rok 2020. Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego zwraca się z prośbą o wsparcie naszych działań poprzez przekazanie właśnie nam 1% z podatku. Dzięki Waszemu wsparciu planujemy zakupić duodenoskop, o wartości 70 000 zł, dla potrzeb pacjentów Szpitala Śląskiego w Cieszynie. Prosimy o wpisanie KRS 0000130105.

Długoterminową potrzebą cieszyńskiego szpitala jest rozwój małoinwazyjnych technik endoskopowych zarówno w zakresie chirurgii ogólnej, jak i w ginekologii oraz urologii. Pozwoli to, u pacjentów ze wskazaniami na zabieg chirurgiczny, na zrezygnowanie z klasycznej, otwartej operacji chorób układu moczowego i płciowego na rzecz metody małoinwazyjnej. Zmiana metody przekłada się na szybszy powrót chorego do formy i krótszy pobyt w szpitalu. A na tym zależy pacjentom i ich rodzinom.

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego już od 30 lat wspiera ochronę zdrowia ludności Powiatu Cieszyńskiego oraz turystów przebywającym w naszym regionie. Dzięki Państwa zrozumieniu za rok 2019, z tytułu 1%, otrzymaliśmy 121 527,58 zł. Środki zostały rozdysponowane w całości pomiędzy Szpital Śląski w Cieszynie oraz Cieszyńskie Pogotowie Ratunkowe (szczegółowe informacje: www.fundacja.cieszyn.pl).

Możecie Państwo pomóc nam również w inny sposób, np. dokonując wpłat na konto PKO BP 97 1020 1390 0000 6602 0019 0280 z dopiskiem duodenoskop.

19884