Archiwum

Wydarzenia archiwalne.

• Od lat 4 do 104

Zabawa jest nauką, nauka zabawą. Szpital Śląski w Cieszynie wraz z Drewnianym Centrum Rozrywki w Cieszynie oraz Fundacją Zdrowia Śląska Cieszyńskiego zapraszają dzieci, rodziców, dziadków, terapeutów osób po udarach oraz opiekunów osób starszych na spotkanie, podczas którego każdy – bez względu na wiek – będzie mógł sprawdzić i zaangażować myślenie, kreatywność oraz sprawdzić pomysłowość. Wydarzenie rozpocznie się 2 grudnia (sobota) o godz. 10.00, w sali konferencyjnej Pawilonu Diagnostyczno-Zabiegowego Szpitala Śląskiego (wejście od ul. Chrobrego), wstęp bezpłatny.

• I Naolziańskie Senioralia

30 września, podczas I edycji Nadolziańskich Senioraliów - na terenie  Browaru Zamkowego -  Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego przygotowała stoisko, na którym oprócz różnych informacji można było skorzystać z bezpłatnych badań i konsultacji.  Cieszyńskie Pogotowie Ratunkowe zapewniło także pokaz ratownictwa medycznego. Mariusz Kamiński i Mateusz Pietrzykowski zapoznali z udzielaniem pierwszej pomocy.

• Człowiek nie ma swojego portu, a czas nie ma brzegu. On płynie a my przemijamy...

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego bardzo dziękuje Rodzinie Syrokosz za przekazane środki.

• I Festiwal Organizacji Pozarządowych

32 organizacje pozarządowe z terenu powiatu cieszyńskiego zaprezentowały się w sobotę (16.09) w Cieszynie w ramach Cieszyńskiego Przekładańca.

• Dar od Castoramy

25 sierpnia br. Castorama Polska Sp. z o.o. - reprezentowana przez Dyrektora Sklepu Rafała Matoga i Dyrektora ds. Zarządzania i Logistyki Ryszarda Mandrelę- przekazała Fundacji Zdrowia Ślaska Cieszyńskiego kosiarkę spalinową.

• 1% = 68 590, 03 zł

Z odpisu1% swojego podatku dochodowego za rok 2016 przekazaliście Państwo na rzecz Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego 68 590,03 zł.

• Zapraszamy na Koncert Śląska

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego serdecznie zaprasza na Koncert Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk", który odbędzie się 16 czerwca (piątek) w Kościele Jezusowym w Cieszynie. Podczas koncertu będziemy zbierać datki na zakup videoduodenoskopu.

• Podziękowania dla Darczyńcow

• Zbieramy na videoduodenoskop

• Mały Remigiusz czeka na pomoc

1525 złotych dla małego Remigiusza

1525 złotych przyniosła aukcja złotego medalu z Mistrzostw Świata w Bułgarii  w armwrestlingu.  Cieszynianka Maria Juroszek przeznaczyła swoją złota nagrodę na cel charytatywny - pomoc choremu na autyzm 7-letniemu Remigiuszowi.