Archiwum

Wydarzenia archiwalne.

• Zapraszamy na Koncert Śląska

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego serdecznie zaprasza na Koncert Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk", który odbędzie się 16 czerwca (piątek) w Kościele Jezusowym w Cieszynie. Podczas koncertu będziemy zbierać datki na zakup videoduodenoskopu.

• Podziękowania dla Darczyńcow

• Zbieramy na videoduodenoskop

• Mały Remigiusz czeka na pomoc

1525 złotych dla małego Remigiusza

1525 złotych przyniosła aukcja złotego medalu z Mistrzostw Świata w Bułgarii  w armwrestlingu.  Cieszynianka Maria Juroszek przeznaczyła swoją złota nagrodę na cel charytatywny - pomoc choremu na autyzm 7-letniemu Remigiuszowi.

• 1565 zł na Koncercie In Memorian

Podczas dorocznego Koncertu Karol Stryja In Memorian, który odbył się w ostatnią niedzielę w Kościele Jezusowym w Cieszynie, przedstawiciele Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego zebrali 1565 zł. Uzbierane środki zostaną przeznaczone na dofinansowanie zakupu videoduodenoskopu dla Oddziału chirurgii ogólnej Szpitala Śląskiego w Cieszynie.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Darczyńcom.

• Święto organizacji pozarządowych

16 września Fundacja Zdrowia Ślaska Cieszyńskiego serdecznie zaprasza na I Festiwal Organizacji Pozarządowych, który odbędzie się w ramach Cieszyńskiego Przekładańca na cieszyńskim Rynku. W ramach festiwalu zaprezentują się 32 organizacje z terenu powiatu cieszyńskiego. Od godz. 14.00 do 19.00 będzie można zapoznać się z prezentacjami i stoiskami organizacji.

• Potomek dębu Cysterów zyskał patrona

Dąb wyhodowany z żołędzi dębu "Cysters", najstarszego drzewa rosnącego na terenie dawnego opactwa cysterskiego w Rudach, posadzony w szpitalnym parku 28 lipca ubiegłego roku – zyskał swego Patrona.

• Odszedł założyciel Fundacji

13 lipca 2017 roku zmarł dr n.med. Maciej Krzanowski, senator, założyciel Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego oraz Stowarzyszenia im. Hrabiny Gabrieli Thun na Rzecz Rozbudowy Szpitala Śląskiego w Cieszynie, laureat Srebrnej Cieszynianki, odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski.

• Ponad 11 tys. zebranych na koncercie

Podczas koncertu Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk" im. Stanisława Hadyny, który odbył się w ostatni piątek (16.06.2017 r.) w Kościele Jezusowym w Cieszynie, przedstawiciele Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego zebrali 11 863, 37 zł. Środki zostaną przeznaczone na zakup videoduodenoskopu dla Szpitala Śląskiego w Cieszynie.

Zarząd Fundacji na ręce Biskupa Diecezji Cieszyńskiej Adriana Korczago i Proboszcza Kościoła Jezusowego ks. Janusza Sikory składają serdeczne podziękowania za pomoc w organizacji oraz ogłoszeniu zbiórki pieniężnej na zakup tak potrzebnej aparatury medycznej.

Wspaniały koncert "Solus Christus" został przygotowany z myślą o obchodach jubileuszu 500-lecia Reformacji.

• Halina Wenglorz - członek Rady Fundacji podczas goleszowskiego koncertu

Zbiórka podczas koncertu w Goleszowie

Dzięki uprzejmości Jolanty Warsińskiej - Dyrektor GOK-u w Goleszowie przedstawicielka naszej Fundacji miała możliwość przeprowadzić zbiórkę podczas koncertu Jacka Silskiego, który odbył się 19 lutego br.