Archiwum

Wydarzenia archiwalne.

• Ćwierćwiecze Fundacji

W piątkowe popołudnie, 13 maja w Szpitalu Śląskim w Cieszynie odbyły się uroczystości związane z jubileuszem 25-lecia Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego. Obchody uświetniło odsłonięcie pomnika będącego hołdem dla wszystkich darczyńców, którzy przez lata inwestowali w zakupy aparatury medycznej dla cieszyńskiego szpitala. Znakomity występ Ewy Jaślar-Walickiej – znanej harfistki – był wdzięcznym zakończeniem tego dnia.

• Fundacja współfinansowała modernizację gabinetu laryngologicznego

Szpital Śląski uruchomił - po modernizacji - w pełni wyposażony, nowoczesny gabinet zabiegowy na oddziale otolaryngologicznym. Łączny koszt inwestycji wyniósł 55 tysięcy złotych. Uroczyste otwarcie gabinetu, którego remont wsparł finansowo - wpłacając na konto FZŚC -Henryk Smykowski, syn wieloletniego byłego ordynatora oddziału, odbyło się 15 kwietnia 2016r.