Dziękujemy za bezcenny dar serca

Szanowni Państwo, Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego dziękuje za niezwykłą empatię i życzliwość, która przełożyła się na imponujący wynik zebranych - do dnia dzisiejszego - łącznie ponad 70 000 zł.

Trudny czas epidemii koronawirusa, w którym musimy żyć i dawać sobie radę, to także czas sprawdzenia siebie. Czy myślimy o innych, a także o sobie, czy chcemy i możemy pomóc, czy - wreszcie - pomagamy aktywnie. Wpłacone przez Państwa środki zostaną przekazane na potrzeby Oddziału Obserwacyjno-Zakaźnego Szpitala Śląskiego w Cieszynie. Właśnie tam jest najtrudniejszy front walki z wirusem. To właśnie tam personel narażając własne życie walczy o życie innych, służąc pacjentom niezależnie od sytuacji.

Nie możemy pominąć informacji o szczególnej wpłacie 1 000 zł, z przeznaczeniem na zakup specjalnego materiału, z którego szyte są kaptury ochronne i skarpety na obuwie dla szpitalnych pracowników. Tego trudnego, niecodziennego zadania podjął się personel Pracowni Rehabilitacji cieszyńskiego szpitala oraz kilka osób ze Skoczowa. Trzymamy kciuki za wszystkich, którzy pomagając innym pomagają także sobie.