Fundacja apeluje: razem zwalczmy epidemię!

Apel do mieszkańców i przedsiębiorców!

Szanowni Państwo w związku z zaistniałą sytuacją w kraju i na świecie dotyczącą zagrożenia epidemiologicznego i rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2  zaistniała pilna potrzeba pomocy w zakupach środków ochrony i sprzętu do zwalczania koronawirusa. Szpital Śląski w Cieszynie oraz Cieszyńskie Pogotowie Ratunkowe dołączyli do walki z pandemią o skali trudnej do wyobrażenia i robią wszystko, aby nasze społeczeństwo czuło się bezpiecznie. Niezbędna jest bieżąca dostępność środków ochronnych dla chorych i personelu, na dzień dzisiejszy jest to najważniejsza potrzeba.

W związku z powyższym Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego rozpoczyna akcję zbierania środków na ten cel. Wpłat można dokonywać bezpośrednio na konto fundacji:

PKO BP  97 1020 1390 0000 6602 0019 0280 z dopiskiem: KORONAWIRUS . Bardzo prosimy o wsparcie tej inicjatywy - zdrowie jest przecież najważniejsze !

Lub na portalu: POMAGAM . Podsumowanie zbiórki na dzień 20.04.2020 r., to 71 120 zł. Z całego serca dziękujemy.