Fundacja bogatsza o wpływy z 1%

W ostatnich dniach na konto Fundacji wpłynęły środki z tytułu odpisu 1% podatku w wysokości 68 483,85 zł. To o 8 256,86 zł więcej niż w roku 2015. Pieniądze trafiły do Cieszyna z Urzędów Skarbowych całej Polski; z Bielska-Białej, Cieszyna, Dzierżoniowa, Gdańska, Gliwic, Jastrzębia Zdroju, Katowic, Kozienic, Mikołowa, Mysłowic, Opola, Pszczyny, Sanoka, ze Śremia, Tychów, Warszawy, Wodzisławia Śląskiego, Wrocławia, Zabrza, Żywca.

Z całego serca serdecznie dziękujemy wszystkim ofiarodawcom. Otrzymane środki zostaną przeznaczone na dofinansowanie zakupu najbardziej pilnego urządzenia medycznego videoduodenoskopu, którego koszt przekracza 360 tys. zł. Aparat ma służyć Szpitalowi Śląskiemu w Cieszynie do badań specjalistycznych i zabiegów operacyjnych na drogach żółciowych i trzustkowych. Z usług cieszyńskiego szpitala korzystają nie tylko mieszkańcy regionu lecz także przebywający u nas turyści.

11961