Fundacja rozdysponowała 180 tys.

Na konto Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego wpłynęła ostatnio niebagatelna suma 100 tys. zł od firmy MDM Maślanka, z przeznaczeniem na zakup niezbędnych środków do walki z koronawirusem. Zgodnie z życzeniem ofiarodawcy 40 tys. zł  trafi do Szpitala Śląskiego w Cieszynie, 40 tys. zł do Cieszyńskiego Pogotowia Ratunkowego, a pozostałe na potrzeby DPS. Dziękujemy za zrozumienie i hojny gest, który pomoże ratować mieszkańców naszego regionu.

Codziennie - na konto Fundacji oraz specjalnie założone https://pomagam.pl/en9pch99   wpływają środki z przeznaczeniem na walkę z koronawirusem. Zebrane - do dnia dzisiejszego - 80 tys. zł zostało podzielone równo pomiędzy cieszyński szpital i CPR. Na bieżąco będziemy informować o wydatkowaniu zebranych - przez Fundację - środków.

Każdego ranka media informują, że epidemia nie ustępuje. Wręcz przeciwnie, zgarnia kolejne ofiary. Dbajmy o siebie, o swoich bliskich, pomagajmy sąsiadom, a przede wszystkim nie narażajmy się niepotrzebnie. Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego stara się pomagać potrzebującym. Jeśli chcecie Państwo, dołączcie do nas, można w różny sposób, informacje szczegółowe www.fundacja.cieszyn.pl