Fundacja z wizytą w Goleszowie

2 marca br. odbył się - po raz piąty - Babski Comber w Goleszowie, podczas którego pracownice Szpitala Śląskiego w Cieszynie przeprowadziły badania profilaktyczne wśród zebranych pań. Badanie poziomu  cukru, ciśnienie, nauka prawidłowego mycia rąk i to na co, czekały uczestniczki; prelekcja na temat seksualności kobiet w różnym wieku. Podczas spotkania zebrano 250 zł, które zasilą pulę środków przeznaczonych na nowe sztuczne nerki.

Babski Comber  zorganizował - z okazji międzynarodowego Dnia Kobiet - GOK w Goleszowie, a Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego przygotowała "atrakcje" medyczne. Dziękujemy serdecznie paniom: Beacie Czernik, Leokadii Gawlas-Karczmarczyk, Helenie Harok oraz Bożenie Hoinkes za poświęcenie swojego wolnego czasu dla reklamy zbiórki na zakup dwóch sztucznych nerek.