Fundacja zaprasza do szpitalnej galerii

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego od ponad 27 lat zbiera i gromadzi środki na zakup potrzebnej aparatury medycznej dla Szpitala Śląskiego w Cieszynie. W grudniu 2019r. i styczniu 2020r. w Galerii Zmiennej przy ulicy Bielskiej 4 Fundacja zaprezentowała obrazy artystów, które można zakupić i tym samym dołożyć się do szczytnego celu.

Za pozyskane, poprzez sprzedaż obrazów, środki zakupiony zostanie sprzęt dla Oddziału Rehabilitacji. Krzesełko Carendo służące do wykonania czynności pielęgnacyjnych pacjentów i Podnośnik Sara Sted do transportu i pionizacji chorych są niezbędne podczas rehabilitacji neurologicznej ciężkich pacjentów leżących, z deficytem opieki. Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia Galerii Zmiennej. Jeśli spodoba się obraz, prosimy zakupić. Państwa dar zostanie przekazany na potrzeby rehabilitowanych chorych. Świąteczny czas, to okres obdarowywania się nawzajem prezentami, podarujcie Państwo życie innym.

Z całego serca FZŚC dziękuje Elżbiecie Barańskiej, Stefanii Bojdzie, Ewie Ćmok, Adrianowi Czyżowi,  Zofii Łowczyńskiej, Aleksandrze Mazur-Wilk, Dariuszowi Orszulikowi, Krzysztofowi Peszowi, Weronice Świerczynie za przekazane obrazy, grafiki i rzeźby.