FZŚC ma nowych sterników

We wtorek, 16 czerwca, upłynęła VII kadencja władz Fundacji. Podczas spotkania sprawozdawczo-wyborczego, które odbyło się w Starostwie Powiatowym w Cieszynie wybrano nowych członków Zarządu i Rady Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego.

Alina Rakowska z Komisji Rewizyjnej przedstawiła zebranym rozliczenie finansowe równocześnie dziękując za współpracę oraz zaangażowanie w pracę na rzecz Szpitala Śląskiego w Cieszynie i Cieszyńskiego Pogotowia Ratunkowego. Dotychczasowy Przewodniczący Rady Stanisław Hławiczka oraz Prezes Fundacji Janusz Martynek złożyli sprawozdanie z działalności za lata 2016-2020. Rada nie stwierdziła żadnych uchybień niezgodnych ze Statutem. Serdeczne podziękowania za wyjątkowo prężną działalność zostały przekazane członkom Zarządu i Komisji Rewizyjnej.

W wyniku przeprowadzonych wyborów Przewodniczącą Rady Fundacji została Danuta Łabaj, członkami: Sylwia Cieślar, Piotr Firczyk, Sebastian Heller, Stanisław Hławiczka, Irena Kwaśny, Inez Scherle, Mieczysław Szczurek, Szymon Szwarc, Stefania Szymańska, Aleksandra Trybuś- Cieślar, Jolanta Warsińska, Wojciech Zaleski. W skład Zarządu Fundacji weszli: Janusz Martynek - Prezes, Adam Śliż - Wiceprezes, Małgorzata Wacławik-Syrokosz - Sekretarz, pozostali: Aneta Cholewa, Leokadia Gawlas-Kaczmarczyk, Dominik Harok oraz Barbara Karnas-Greń. Biurem Fundacji opiekuje się nadal Helena Harok.

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego jest organizacją non-profit. Prowadzi swoją działalność skupiając się na wspieraniu publicznego dobra, nie kierując się osiągnięciem zysku. Wszystkie zdobyte środki finansowe organizacji są przeznaczone na realizowanie celów statutowych. Dziękujemy Państwu za empatię i pomoc w tym szczególnie trudnym okresie i serdecznie zapraszamy do dalszej współpracy na rzecz zdrowia naszych bliskich i także swojego.