I Festiwal Organizacji Pozarządowych

32 organizacje pozarządowe z terenu powiatu cieszyńskiego zaprezentowały się w sobotę (16.09) w Cieszynie w ramach Cieszyńskiego Przekładańca.

I Festiwal Organizacji Pozarządowych już za nami. Cieszyński Przekładaniec mimo pochmurnej aury cieszył się dużym zainteresowaniem. Na płycie Rynku i w Domu Narodowym sporo się działo. Swoją ofertę prezentowały organizacje z terenu powiatu cieszyńskiego.  Można się było dowiedzieć czym się zajmują, od kiedy działają, jaką posiadają ofertę.

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego zaproponowała badanie pulsoksymetrem w celu określenia wysycenia krwi tlenem, badanie poziomu cukru we krwi oraz skan organizmu analizatorem kwantowym.
Podczas festiwalu Maria Juroszek, uczestniczka 39 Mistrzostw Świata w Armwrestlingu oraz Para armwrestlingu w Budapeszcie, podarowała FZŚC swój brązowy medal, który przeznacza na sprzedaż. Uzyskane środki Fundacja planuje przekazać na zakup videoduodenoskopu.