Koncert charytatywny w Goleszowie juz za nami

Prawdziwą miarą człowieczeństwa nie jest ani inteligencja, ani to, jak wysoką pozycję potrafi człowiek osiągnąć na tym szalonym świecie. Nie. Prawdziwą miarą człowieczeństwa jest to, jak szybko potrafi on reagować na potrzeby innych i jak wiele daje z siebie. Anthony Peake

Zarząd Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego wraz z Dyrekcją Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej w Cieszynie pragną podziękować wszystkim, którzy wzięli udział w cudownym przedsięwzięciu organizacji koncertu charytatywnego na rzecz cieszyńskiej Stacji Dializ. W wyniku sprzedaży cegiełek oraz przeprowadzonej – na miejscu - zbiórki pula środków na zakup dwóch sztucznych nerek powiększyła się o 3501 zł.

Dziękujemy Pani Jolancie Warsińskiej, dyrektor GOK w Goleszowie oraz wspaniałym wykonawcom Kasi Piowczyk i Jackowi Silskiemu za serce i spontaniczną reakcję na wieść o pomyśle zorganizowania koncertu charytatywnego, który udał się znakomicie. Było to wyjątkowe wydarzenie muzyczne, ale przede wszystkim niesamowite spotkanie fantastycznych i wzajemnie wspierających się ludzi.

Dziękujemy wspaniałej publiczności, która dopisała bardzo licznie. Sala GOK w Goleszowie była pełna. Szczególne podziękowania kierujemy na ręce Pani Heleny Harok, bez której to przedsięwzięcie nie udałoby się.