Nowoczesny aparat do znieczulania dla cieszyńskiego szpitala

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego przekazała Szpitalowi Śląskiemu specjalistyczny aparat do znieczulania, zakupiony za kwotę 159 840,00 zł. Nowoczesny sprzęt ma służyć pacjentom z podejrzeniem zakażenia SARS-CoV-2.

Szpital Śląski w Cieszynie został wyznaczony - jako jeden z 5 ośrodków w woj. śląskim - do prowadzenia izolacji i opieki nad ciężarną z podejrzeniem zakażenia wirusem SARS-CoV-2. Aparat jest niezbędny do znieczulania przy porodzie metodą cesarskiego cięcia u pacjentek z podejrzeniem choroby. Z zakupionego sprzętu będą korzystali również inni pacjenci leczeni z powodu COVID-19 w cieszyńskiej jednostce a wymagający interwencji chirurgicznej. Ten niezbędny aparat został zakupiony ze środków przekazanych przez darczyńców. Serdecznie dziękujemy. Nadal aktywne jest konto https://pomagam.pl/en9pch99, na które można przekazać dary pieniężne.