Piękne podziękowania

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego rozpoczęła dynamiczną akcję gromadzenia środków na zakup brakujących 2 sztucznych nerek dla cieszyńskiej Stacji Dializ. Na apel odpowiedziało wiele osób, w różny sposób zasilający nasze konto. Dziękujemy za Wasze dobre serca, za wrażliwość na ludzkie nieszczęście, za empatię i zrozumienie, że niewiele trzeba, aby ktoś mógł żyć spokojnie wiedząc, że w następny dzień będzie czekać na niego pełnosprawny sprzęt. Hemodializy robi się cztery razy w tygodniu, co znaczy, że cztery razy w tygodniu każdy pacjent podłączany jest do sztucznej nerki. Dla nich to jedyna droga życia. Dziękujemy w ich imieniu.

Przed nami koncerty charytatywne, z których zebrane środki trafią do puli przeznaczonej na zakup sztucznych nerek. Zapraszamy i życzymy wielu wrażeń.