Rozliczenie finansowe FZŚC za rok 2021

Zakończył się kolejny rok działalności Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego na rzecz zdrowia mieszkańców naszego regionu oraz odwiedzających nas gości. Zebraliśmy ogółem 228 604,52 zł. Każda otrzymana złotówka wróci do Państwa w formie specjalistycznego sprzętu do ratowania zdrowia i życia.

Krótkie résumé: na przychody, za rok 2021, złożyły się wpływy z tytułu 1% czyli 142 238,87 zł oraz inne wpłaty o wysokości 86 365,65 zł. Na działalność statutową przeznaczono ogółem 176 090,11 zł. Dla Szpitala Śląskiego w Cieszynie zakupiono sprzęt o łącznej wartości 158 077,64 zł, Cieszyńskie Pogotowie Ratunkowe otrzymało 15 000,00 zł, na rehabilitację Jasia i Klaudii wpłynęło 3 012,47 zł.

ZAKUPY 2021

1/ Wózek reanimacyjny + 3 stoliki wielofunkcyjne dl Stacji Dializ (13 212, 72 zł),

2/ Lampa dla O. Otolaryngologii (1 565,00 zł),

3/ Taboret specjalistyczny dla O. Otolaryngologii (1 449,20 zł),

4/ Fotele dla Psychiatrii całodobowej (11 700,25 zł),

5/ Narzędzia chirurgiczne dla Bloku Operacyjnego O. Chirurgii Urazowo-Ortopedycznej (2 229,99 zł),

6/ Ręka ołowiana dla Bloku Operacyjnego Chir. U-O (1 705,47 zł),

7/ Pirometr dla poradni (458,00 zł),

8/ Sztuczna nerka dla Stacji Dializ ( 55 836,00 zł),

9/ Dopłata do videoduodenoskopu dla Pracowni Endoskopii ( 60 000,00 zł)

10/ Fotele ginekologiczne (9 921,01 zł).

Gascontrol zakupił na użytek biura Fundacji laptop Dell Vosho wraz z monitorem za 4 358,00 zł. Na rehabilitację Mariusza Szajter (ratownika z CPR) wpłynęło ogółem 44 666,00 zł (w tym z 1% - 32 086,00 zł, zbiórka KIP SA Crowding Sp - 7 125,00 zł, inne wpłaty - 5 455,00 zł).

Z całego serca dziękujemy wszystkim, którzy z tak wielką empatią odnieśli się do naszych potrzeb, a tym samym do potrzeb wielu pacjentów naszego pięknego regionu.

1% - Mały gest, który wiele znaczy

Wystarczy jedna chwila na wypełnienie odpowiedniej rubryki, a dla kogoś będzie to całe życie. Od lutego zaczynamy rozliczać nasze podatki za rok 2021. Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego zwraca się z prośbą o wsparcie naszych działań poprzez przekazanie właśnie nam 1% z podatku. Dzięki Waszemu wsparciu planujemy zakupić kolejne nerki dla potrzeb pacjentów Szpitala Śląskiego w Cieszynie. Prosimy o wpisanie KRS 0000130105.

Fotele ginekologiczne, wartość 9 921,01 zł