• Sukces akcji 1%

Z tytułu 1% podatku aż 118 396,68 zł znalazło się na koncie Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego. Coroczna największa akcja skupiająca się na pozyskiwaniu osób, które przekażą 1% swojego podatku okazała się ogromnym sukcesem. Jest to największa - od kilku lat- kwota, która została podarowana dla naszej Fundacji. Decyzją Zarządu dokonano podziału środków na potrzeby dwóch jednostek medycznych w Cieszynie; Szpital Śląski otrzyma 94 500 zł (80%), natomiast Cieszyńskie Pogotowie Ratunkowe otrzyma 23 500 zł (20%).

Tylko dzięki wsparciu wyjątkowych osób udało się zebrać tak dużą kwotę. Z całego serca dziękujemy wszystkim, którzy bez względu na swoją trudną sytuację w czasie epidemii, pomyśleli także o innych. To jest nasz i Państwa sukces. Będziemy na bieżąco informować o zakupie potrzebnej aparatury medycznej.

• FZŚC ma nowych sterników

We wtorek, 16 czerwca, upłynęła VII kadencja władz Fundacji. Podczas spotkania sprawozdawczo-wyborczego, które odbyło się w Starostwie Powiatowym w Cieszynie wybrano nowych członków Zarządu i Rady Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego.

• Archiwum

Wydarzenia archiwalne.