• Rozliczenie FZŚC za rok 2019

Przychody Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego za rok 2019 wyniosły ogółem 188 405,67 zł. W tym suma 78 384,40 zł pochodzi od wpłacających z tytułu 1%. Dla Szpitala Śląskiego w Cieszynie została zakupiona aparatura za łączną kwotę 109 147,16 zł, a Cieszyńskie Pogotowie Ratunkowe otrzymało łącznie 15 230,00 zł. Na leczenie Klaudii, Jasia i Remigiusza przekazano 2 635,60 zł.

Wszystkim, którzy pomogli nam zbierać środki na zakup sprzętu ratującego życie z całego serca gorąco dziękujemy.

• Fundacja zaprasza do szpitalnej galerii

Fundacja Zdrowia Śląska Cieszyńskiego od ponad 27 lat zbiera i gromadzi środki na zakup potrzebnej aparatury medycznej dla Szpitala Śląskiego w Cieszynie. W grudniu 2019r. i styczniu 2020r. w Galerii Zmiennej przy ulicy Bielskiej 4 Fundacja zaprezentowała obrazy artystów, które można zakupić i tym samym dołożyć się do szczytnego celu.

• Stacja Dializ z imieniem Fundacji

Od 8 listopada 2019 roku cieszyńska Stacja Dializ nosi zaszczytne imię Fundacji Zdrowia Śląska Cieszyńskiego. Imię zostało nadane podczas uroczystego spotkania Zarządu Fundacji, dyrekcji Szpitala Śląskiego w Cieszynie, władz powiatu i miasta oraz przedstawicieli mediów. Podczas wydarzenia oficjalnie przekazano 2 sztuczne nerki, które zostały zakupione za zebrane środki.

• Archiwum

Wydarzenia archiwalne.